Ziua doi: Meg și Harry

Povesti pentru copii

Cei doi puiuți de câine primesc câte un nume, carnet de sănătate și câștigă un prieten și apărător de nădejde.

Bine ați venit pe rikiandfriends.ro, singurul site de povești scris de trei căței, un motan și o fată. Fiecare dintre animăluțe are propriul cont pe site pe care își povesteste propriile pățanii. Autorii sunt Ana, cățeii RikiPicioruș și Bobi, precum și motanul Thomas.

Post scris de Bobi

Ana adusese acasă, la miezul nopții, doi pui de câine abandonați lângă blocul unei prietene de-ale ei, unde micuții erau în pericol de-a fi călcați de mașini. Puteți vedea povestea lor aici. 

Picioruș nici măcar nu a vrut să audă de ei și s-a ascuns printre perne în dormitor, Tony i-a iubit până au făcut caca în sufragerie, iar Ana i-a spălat bine și i-a pus la culcare pe canapea, ca pe niște bebeluși. Eu mă uitam la toate acestea și nu știam cum să reacționez. Mi se păreau tare drăguți, dar Picioruș susținea că sunt plini de purici și că au cine știe de boli. Purici nu aveau că Ana i-a spălat și nu a găsit nici măcar unul. Nici bolnavi nu păreau… dar de dimineață, Picioruș refuza în continuare să iasă din dormitor nu cumva să-i vadă pe pui.

Povesti pentru copii

Ana s-a trezit prima când i-a auzit scheunând pe la 6 dimineața… Puilor le era foame, aveau chef de joacă și voiau să fie iubiți. Ana i-a hrănit, i-a drăgălit și apoi i-a rugat să stea cuminți ca să mai doarmă și ea o oră. Ți-ai găsit, împielițații ăștia mici erau plini de energie. Mie mi se păreau așa de drăguți, că am ieșit din dormitor și am început să mă joc cu ei. Biata Ana, abia ațipise pe canapea că l-a auzit din nou pe Tony țipând la ea. Se trezise să meargă la serviciu și, în drum către baie, văzuse că puii făcuseră pipi pe parchet.

-Ți-am spus eu! Fac încontinuu pipi. Of, de ce i-ai adus în casă, puii de cățel sunt automate de pișulică și răhăței. Cine m-a pus să mă iau după tine? întrebă Tony.

Ana a dat pentru a nu știu câta oară în dimineața aceea cu mopul și a promis că imediat ce se schimbă de pijama, cățeii merg afară.

-Da… sigur… nu te mai cred, a spus Tony bombănind și a plecat la serviciu.

În aceeași dimineață, așa cum face de fiecare dată când găsește un animal, Ana i-a dus pe puiuți la veterinar unde a aflat că au două luni și jumătate. Cel mai probabil, au fost aruncați pentru că nu sunt rasă pură. Offf! Eu, care m-am născut pe stradă, știu ce înseamnă să-ți spună lumea că ești maidanez. Medicul le-a făcut primul vaccin și i-a deparazitat… puiuții au acum și carnet de sănătate, iar Ana le-a găsit imediat nume simpatice: Meg și Harry. Că tot a fost recent nunta regală.

Povesti pentru copii

Ei bine, după ce s-au întors de la veterinar, Meg și Harry au făcut cunoștință cu grădina noastră, iar mie îmi dispăruse orice teamă de purici și boli.

-Uite, nenea Pici, sunt sănătoși, ne putem juca cu ei, am spus eu mirosindu-i pe puiuți. Eu sunt Bobi, bine ați venit la noi, Meg și Harry!

Cățeii nu mi-au răspuns, încă nu știau că îi cheamă Meg și Harry, dar mi-a răspuns nenea Pici mârâind:

-Mă, Bobi, da tont mai ești… Bine ați venit? Ce vorbe sunt astea, ha? Mai bine spui așa: ce mă voi bucura când veți pleca!!!! Ha Ha Ha Ha Ha! Fix de asta aveam noi nevoie, de niște puiuți pișorcoși…

Nenea Pici este uneori foarte răutăcios, dar eu nu l-am băgat în seamă și m-am jucat cu puii toată ziua. Ana a avut treabă, dar puiuții au fost foarte fericiți cu mine pentru că nu îi mușc, nu îi mârâi, îi tăvălesc în joacă prin curte și am grijă nu cumva să se lovească. Nenea Pici și-a petrecut ziua evident, pe canapea, dormind pe pernuțele noi cusute de Ana. Spunea că vrea să lase mirosul lui acolo ca să nu-l mai simtă pe al puilor.

Dar se înșelase: și în a doua noapte, Meg și Harry au dormit în casă pentru că afară stătea să plouă. Spre disperarea lui Tony care era foarte atent la automatele de pișu și o trimitea pe Ana cu mopul la primul strop. Nenea Pici s-a ascuns din nou în patul din dormitor spunând că nici măcar nu vrea să vadă acest spectacol dezgustător.

Oare Ana va reuși să-i mute în grădină vreodată pe puiuți?

Citiți aici continuarea poveștii, Ziua 3 – Dădaca.

Povești pentru copii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………..

Căutăm stăpâni: Meg și Harry sunt surioară și frățior, metiși de două luni și jumătate, au carnete de sănatate, sunt deparazitați și au făcut primul vaccin. Meg va fi de talie mică, 10 kg maxim, Harry va fi de talie mijlocie 25-30 de kilograme. Isi cauta stapan/stapani responsabili. EXCLUS tinut in lant, lupte si alte prostii. Exclus stapani care nu vor continua schema de vaccinare. Aflati mai multe despre Meg și Harry la 0746 670 602.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Bobi Riki&Friends

Post scris de Bobi

Bobi este prietenul lui Riki,  personajul principal al cărții  Aventurile lui Riki, de Ana Maria Florea Harrison. Cartea a fost nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copii la Gala Bun de Tipar-2014, principala competitie literara a industriei românești de carte.

Alături de Picioruș, pe acest blog scriu AnaRiki, Bobi și Motanul Thomas.

CUMPARĂ AICI Aventurile lui Riki direct de la autoare.

2 comments on “Ziua doi: Meg și Harry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *