Miiiiaaaaaaauuuuuuuuuuu!

Știați că pisicile sunt foarte posesive cu teritoriul lor? Ana a învățat această lecție printre lătrat de câini și mârâieli de motani.

Bine ați venit pe rikiandfriends.ro, singurul site de povești scris de trei căței, un motan și o fată. Fiecare dintre animăluțe are propriul cont pe site pe care își povesteste propriile pățanii. Autorii sunt Ana, cățeii RikiPicioruș și Bobi, precum și motanul Thomas.

Poveste scrisă de Riki

UPDATE: Pisoiul a fost adoptat

Ana tocmai adusese acasă un pisoiaș puricos, iar Thomas habar nu avea… Când au intrat în casă Ana și cu Tony, Thomas o zbughise pe ușă că lui îi place să se plimbe pe la vecini, și nici nu apucase să-și dea seama că pe teritoriul lui intrase o altă pisică.

Pici, Bobi și cu mine a trebuit să rezolvăm situația: să explicăm noului venit că teritoriul e deja luat, că nu va rămâne prea mult timp la noi pentru că Ana îl va pune pe site-uri de adopții pisici, și că nu trebuie să-și lase mirosul pe aici.

-Da! Da! Spuse Bobi, să nu se simtă prea acasă. Lui Thomas nu-i va plăcea toată treaba asta…

-Exact! Și dacă nu-i place poate să plece în lume, iar când Ana îi va găsi stăpân ăstuia mic, nu vom mai avea pisică, spuse Picioruș încântat.

Lui nu-i plac deloc pisicile… cel puțin așa spune, dar eu cred mai degrabă că este foarte gelos pe Thomas care se joacă numai cu mine și cu Bobi. Și cum ar putea cineva să se joace cu Pici dacă el, în loc să crănțăne ușor cu dințișorii când ne hârjonim, ne mușcă pe toți? Și apoi latră nervos că ne supărăm.

povestea continuă dupa video!!!

 

-Vai, Pici, ce răutăcios ești! Răspunse Bobi supărat. Eu chiar sunt îngrijorat pentru Thomas.

Motanul cel negru hălăduise toată seara prin vecini. Abia după ce s-a înnoptat, Thomas a venit în casă, miorlăind de foame. Ana i-a dat de mâncare pe blatul de gătit de la bucătărie, nu de alta, dar și mâncarea lui ne place foarte tare și i-o furăm. Prieteni – prieteni, dar pliculețele suculente pentru pisici sunt irezistibile pentru căței. După ce l-a lăsat să se ghiftuiască, Ana l-a luat pe Thomas în brațe și l-a dus să-i arate comoara-care-încă-nu-are-nume.

-Uite, Thomas, uite ce mic e! Îi spunea Ana motanului, convinsă că el urma să-l iubească.

Dintr-o dată, tot părul lui Thomas s-a zbârlit, iar ochii lui mari și fosforescenți au început să scuipe flăcări.

-Miiiiiiiiiaaaaaaauuuuuuuuuuu! A zbierat el și a început să-l scuipe pe pisoi de parcă văzuse un monstru. Miiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuu!

Micuțul s-a zbârlit la rândul lui și, cu gurița lui mică, a început să-l scupe pe Thomas. Pici, Bobi și cu mine am început să lătrăm. Eu nu știu bine la cine lătram, dar Bobi era foare nervos pe pisoiașul mic. I se ridicase și lui coama pe spate și lătra isteric.

Thomas face cunostinta cu pisica

 

-Bobiiiiiii! Thoooomas! Gataaaa! Piiiciii! Rikiiii! Striga Ana, speriată, la noi toți. Thomas s-a zbătut în brațele ei și a fugit pe balcon.

Vedeți voi, Ana nu prea știe cum e cu pisicile pentru că a avut grijă numai de căței. Ele sunt singuratice, țin foarte mult la teritoriul lor și nu sunt primitoare nici măcar când e vorba de un nou puiuț. Se pare că, înainte să le arăți noua pisică din casă, trebuie să-o ții într-o cameră separată pe aceasta din urmă, așa încât pisica mai mare să se obișnuiască cu mirosul nou-venitului. Abia după câteva zile va fi pregătită să întâmpine o altă felină.

Dar Ana nu știa toate acestea și și-a ataras furia lui Thomas. Motanul mârâia nervos prin casă, se freca de toată mobila să lase și mai mult din propriul miros pe teritoriu. Bobi umbla de colo colo după coada lui, încercând să-l împace.

-Thomas, prietene drag, el nu va rămâne aici, îi spunea Bobi. L-a salvat Ana că era amărât și înfometat, dar îi va găsi o familie imediat ce se întremează un pic. Nici unul dintre noi nu-l iubește, să știi!

-Lasă că-l cunosc eu pe Riki… răspunse Thomas amărât. Spune așa, dar până la urmă se împrietenește și se joacă cu toată lumea.

-Dar eu nu mă voi juca niciodată cu el! Promit! Spuse Bobi împăciutor. Tu ești singurul motan pe care îl iubesc și cu care mă joc. Știi doar că pe restul îi alerg prin curte și te salvez dacă vin să te bată.

Pisoi abandonat la Brico Depot Orhideea

 

Într-adevăr, Bobi și Thomas sunt cei mai buni prieteni din lume. Pur și simplu se adoră… Se joacă mereu, dorm împreună și, dacă plouă, Bobi îl caută peste tot să-l aducă în casă. Așa că Bobi a reușit să-l mai liniștească puțin. Ana, însă, de câte ori se apropia să-l ia pe Thomas în brațe, acesta o scuipa nervos și o mârâia… am crezut chiar că o va zgâria, dar nu a îndrăznit. Ana și-a schimbat hainele să nu mai miroasă a pisoiaș, s-a spălat pe mâini, dar degeaba. Thomas se uita la ea cu ochii scăpărând foc și fulgere și o scuipa dacă încerca să pună mâna pe el. Abia noaptea, după ce a mai dormit un pic și s-a mai liniștit, motanul s-a apropiat de Ana și a lăsat-o să-l ia în brațe.

Pisoiașul a dormit în baie iar ușile până la el au fost blocate. Anei i-a fost frică nu cumva unul dintre noi să-l ciufulească pe intrus. Micuțul s-a mutat acum în sufragerie, unde doarme în păturica cea roșie și toarce. Parcă s-a mai și umflat um pic, acum că e spălat și hrănit bine.

Vom reuși să-i găsim un stăpân? Haideți să vedem! Like-urile și sharerurile voastre ne vor ajuta cu singuranță.

 

Post scris de Riki

Riki este personajul principal al cărții  Aventurile lui Riki, de Ana Maria Florea Harrison, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copii la Gala Bun de Tipar-2014, principala competiție literară a industriei românești de carte. 

CUMPĂRĂ AICI Aventurile lui Riki direct de la autoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *