Doar e mama mea

Piciorus Aventurile lui Riki

Pici are colți de lup și a decis să și-ii ascută chiar de piciorul Anei. Îl va ierta Ana?

Bine ați venit pe rikiandfriends.ro, singurul site de povești scris de trei căței, un motan și o fată. Fiecare dintre animăluțe are propriul cont pe site pe care își povestește propriile pățanii. Autorii sunt Ana, cățeii RikiPicioruș și Bobi, precum și motanul Thomas.

Poveste scrisă de Riki

Era noapte. Ana și Tony dormeau în pat. Picoruș și Bobi se înghesuiau pe lângă picioarele lor, iar eu dormeam în patul meu de cățel, tot în dormitor. Eu visam că alerg prin pădure și caut ciuperci cu Ana și bunicii. Anei îi plac foarte mult ciupercile, iar eu chiar am învățat să le miros pe cele bune. Ana a povestit prima mea aventură la căutat de ciuperci în cartea noastră, Aventurile lui Riki, pe care o găsiți aici.

Eu eram pe atunci un pui neștiutor și aproape că m-am pierdut prin pădure fugind după alte animăluțe. Acum sunt muuult mai cuminte și nu mai fug așa departe, dar dacă întâlnesc un iepuraș sau o veveriță, vorbesc cu ei. În noaptea de care vă povestesc aici, visam că am întâlnit chiar un pui de lup și eram foarte îngrijorat, gândindu-mă că mama lui nu e departe și o poate speria foarte tare pe Ana. Vorbeam în somn cu puișorul de lup când, deodată, am auzit-o pe Ana țipând:

-Auuuuuu! M-a mușcat de picior! Auuuuuu!

Am sărit imediat și am început să strig:

-Ajutor, au năvălit lupii! Ajutooor! O mănâncă lupii pe Anaaaa! Ajutoooor!

Riki Aventurile lui Riki

Ana striga de durere, iar Bobi a început și el să țipe:

-Picioruș a mușcat-o pe Ana de picior! Tony, trezeste-te!

Tony era însă treaz, dar nu înțelegea de ce țipă Ana care se ținea cu mâna de picior. Numai Picioruș se ghemuise la marginea patului și nu scotea un sunet.

-Ana, ce ai pățit? Ce te doare? Să chem medicul? Să chem ambulanța? Întrebă Tony.

-Nu, spuse Ana printre lacrimi, m-a mușcat Picioruș cand m-am întins.

-Piciooooruuuuuuuș!!! A trigat Tony atât de tare că Picioruș a zburat din pat ca un vultur. Ce ai făcut? Vai de mine, Ana! Îți curge sânge? Hai să aprind lumina!

Tony aprinse lampa de lângă pat și examină piciorul Anei.

-Au, scânci ea! Mă doare!

-Nu-ți curge sânge, spuse Tony, dar ți-a lăsat urme mici de dinți pe degetul mare. Picioooooruuuuș! Strigă el, dar ia-l pe Picioruș de unde nu-i. Răutatea de cățel se ascunsese de mult sub pat și nu scotea un sunet. Bobi îl mirosise, însă, și spuse:

-Tony, Picioruș se ascunde sub pat! Uite-l! Vrei să-l trag afară? Întrebă el.

-Taci, mă, se rățoi Picioruș la Bobi. Taci că te mușc și pe tine!

Riki Aventurile lui Riki

Bobi se retrase speriat. Eu mă uitam încă buimac la toată tărășenia. Așadar nu mama lupușorului din visul meu o mușcase pe Ana, ci Picioruș. Ce răutate, mă gândii eu. Cum s-o muște pe mama noastră de picior?

Tony puse puțină cremă pe piciorul Anei și începu să-l caute pe Picioruș. Răutatea nu sufla o vorbă, dar Tony înțelese că era sub pat și-i spuse Anei:

-Vrei să aduc mătura și să-l scot de acolo?

Picioruș începu să mârâie:

-O s-o mușc pe toată, o distrug! Nu mă scoate nimeni de aici pe mine cu mătura!

-Nu-l scoate, ceartă-l doar! Sunt foarte obosită și vreau să mă culc la loc, spuse Ana căscând.

Tony se puse în patru labe, băgă capul sub pat și începu să-l certe pe Picioruș care stătea pitit în colțul cel mai depărtat.

-Ești un cățel foarte foarte foarte rău! Ai mușcat-o foarte tare pe Ana și i-ai lăsat urme pe picior. Dacă ar fi după mine, te-aș scoate cu mătura de sub pat și te-aș ciufuli un pic. Nu cumva să te mai urci în noaptea asta în pat, m-ai auzit? Spuse Tony.

Picioruș mârâi nervos de sub pat, dar foarte încet să nu-l audă Tony și să-l scoată cu mătura de acolo. Bobi și cu mine avem, însă, urechile foarte ascuțite și am auzit. Tony stinse lumina și se băgă în pat. În scurt timp, Ana și Tony dormeau, dar Bobi și cu mine eram treji. Picioruș sforăia sub pat. Bobi se pitulă până la el, îl apucă cu dinții de ceafă și-l trase afară. Nici nu apucă Picioruș să își dea seama ce i se întâmplă și să înceapă să schelălăie, că am sărit cu gura pe el:

-Șttt! Că se trezește Tony și de data aceasta nu te mai lăsăm să te ascunzi sub pat. Cum ai putut s-o muști atât de rău pe mama noastră încât să-i lași urme pe degețel, ha?

-Uite așa am putut, am apucat-o cu dinții și am strans! Ai înțeles? Răspunse Pici disprețuitor.

-Dar de ce ai făcut așa ceva? Întrebă Bobi cu glasul lui inocent. Cum s-o muști pe mama?

-Așa mi-a venit! Mârâi Picioruș și dădu se se ascundă din nou sub pat, dar Bobi îi blocă drumul.

-Așa ți-a venit? Am întrebat eu. Uite și mie îmi vine acum să te mușc și să-ți las urme de colți în blană. Bobi, ține-l bine! Am strigat eu!

Picioruș văzu că suntem amândoi porniți să-l pedepsim și începu să se smiorcăie.

Riki Aventurile lui Riki

-Riki, nu mă mușca! Nu mai fac! Dar să știi că nu e vina mea. Ana m-a împins cu picioarele și m-a trezit din somn. Sincer să fiu, am crezut că e Bobi când am mușcat-o. Cum să mă trezești cu un picior în cap în plină noapte?

-Ceeeee? Strigă Bobi. Ai crezut că te-am trezit eu și voiai să mă muști? Ești atât de rău, Picioruș. Toată ziua mârâi și mă cerți, așa că noaptea dorm iepurește nu cumva să ți se pară că te-am deranjat. Iar acum ai mușcat-o pe Ana. Și nici măcar nu-ți pare rău! Nu te-am auzit o singură dată că îți ceri iertare! Spuse Bobi.

-De la cine să-mi cer iertare, ha? Întrebă Picioruș. De la Tony care era gata să mă alerge cu mătura? Adăugă el și încercă să sară pe pat. Bobi îi blocă din nou avântul și spuse:

-Ai auzit ce a spus Tony, nu ai voie pe pat în noaptea aceasta. Eu voi sta de pază aici nu cumva să te urci și s-o muști din nou pe Ana pe motiv că te-a trezit din somn, zise Bobi foarte hotărât.

Știți, Bobi e naiv și tont uneori, dar e foarte puternic. E cel mai puternic dintre noi… are niște mușchi!!! Picioruș se uită la el și se dădu înapoi.

-Așa deci, v-ați aliat împotriva mea, mârâi el supărat. Mă voi duce să dorm pe canapeaua din sufragerie și nu mai vorbesc deloc cu voi.

-Drum bun, i-am urat eu și m-am băgat înapoi la mine în pătuț. Bobi rămase de pază la patul în care dormeau Ana și Tony.

Picioeus

A doua zi, Picioruș se comporta ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ana nu vorbea cu el, oricât de mult se gudura el pe lângă ea. Trebuie să vă spun că atunci când Picioruș se gudură pe lângă oameni, o face ca aceștia să-l mângâie și să-l iubească, nu ca să le arate propria lui dragoste pentru ei. E un cățel foarte egoist… motiv pentru care se gudura și acum pe lângă Ana, dar iertare nu-i cerea. Așa că Ana nici măcar nu-l băga în seamă.

-Mă iartă ea mâine, spuse Picioruș încrezător. Doar e mama mea.

 

Riki din Aventurile lui Riki

Post scris de Riki

Riki este personajul principal al cărții  Aventurile lui Riki, de Ana Maria Florea Harrison, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copii la Gala Bun de Tipar-2014, principala competiție literară a industriei românești de carte. 

CUMPĂRĂ AICI Aventurile lui Riki direct de la autoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *