Cațeii fotbaliști strigă HAI, ROMÂNIA!

Riki, Pici și Bobi sunt fani înfocați ai Echipei Naționale de Fotbal, dar nu de pe canapea, ci chiar de pe teren.

Bine ați venit pe rikiandfriends.ro, singurul site de povești scris de trei căței, un motan și o fată. Fiecare dintre animăluțe are propriul cont pe site pe care își povesteste propriile pățanii. Autorii sunt Ana, cățeii RikiPicioruș și Bobi, precum și motanul Thomas.

Riki, Pici și Bobi, puii mei, sunt mari fotbaliști și supoteri ai Echipei Naționale de Fotbal.

Iată-i în parc la antrenament în acest video 🙂

Iar aici e ceea ce a rămas din minge dupa ultimul antrenament 🙂

cateii fotbalisti

Numerele de pe tricouri: 1, 5 și 13 reprezintă vârstele cățeilor. Tricourile sunt făcute de mine din bumbac și brodate de mână 🙂

Iată declarațiile băieților:

cateii fotbalisti Riki

Riki, numărul 13 și căpitanul Echipei Naționale de Fotbal a Cățeilor

“Ideea aceasta ne-a venit înainte de meciul de deschidere de la Euro 2016,  când am auzit că multă lume nu avea încredere în jocul și tehnica băieților din Echipa Națională a României. Ba că sunt prea tineri, ba că nu joacă în echipă, ba că nu au șanse. Frații mei, Picioruș și Bobi, și cu mine am rugat-o atunci pe Ana să facem într-un fel ca băieții să afle că noi, trei cățeluși nu prea mari, le ținem pumnii, lăbuțele și gheruțele și că îi susținem din toată inima. Ana ne-a cusut apoi echipamentele de fotbal și am ieșit la joacă.  Noi suntem mari iubitori de fotbal și fugim după minge de câte ori mergem în parc. Uneori fugim și după mingile altora, nu numai după a noastră, dar asta doar pentru că ne încingem foarte tare la joc,” spune Riki, numărul 13 și căpitanul Echipei Naționale de Fotbal a Cățeilor.

cateii fotbalisti Pici

Picioruș, numărul 5, atacant

“Este foarte important ca jucătorii unei echipe să simtă că sunt susținuți, iar noi asta facem acum. Vrem ca băieții să știe că îi iubim, că ne inspiră în tactica noastră de joc și că le ținem lăbuțele strânse. Ana ne-a învățat că orice activitate ai avea, acea activitate trebuie să-ți placă și trebuie să dai ce ai mai bun din tine, chiar dacă nu învingi. Important este să joci frumos și fairplay. Eu nu câștig întotdeauna mingea pentru că uneori ne jucăm cu alți câini foarte mari, dar eu tot alerg și mă simt bine, iar oamenii se bucură când ne văd jucând. Cât despre fairplay, am auzit că niște suporteri s-au bătut în Franța. Nu e frumos. Noi ne arătăm colții, dar nu ne batem. De aceea, frații mei și cu mine vrem să transmitem poliției franceze că suntem gata să venim la stadion să avem grijă de suporteri. Eu nu am decât 5 kilograme, dar pot fi foarte fioros. Riki e foarte diplomat, iar Bobi are niște dinți mari pe care îi poate arăta suporterilor răi. În plus, latră atât de tare încât îți stă inima în loc când îl auzi”, spune Picioruș, numărul 5, atacant.

cateii fotbalisti bobi

Bobi, numărul 1, apărător

“Eu am doar un an, iar anul acesta este primul din cariera mea de fotbalist. Frații mei mă învață să joc și mă încurajează foarte tare. Eu eram tare fricos, dar grație jocului de fotbal din parc, alături de Pici și de Riki, am învățat să am încredere în mine. De aceea, și eu cred că e foarte important să îi susținem pe băieți și să le transmitem că, indiferent de rezultatul meciurilor lor, noi îi iubim și lătram tare HAI, ROMÂNIA! Eu latru atât de tare încât toată strada știe pe cine susținem. Țin să adaug că și vecinii noștri, Pufi, Mishka și Băiatul, sunt alături de Echipa Națională de Fotbal. Am uitat să spun că eu sunt cel care a spart mingea la ultimul antrenament fotografiat și filmat, de aceea în anumite fotografii mingea arată cam tuflită”, spune Bobi, numărul 1, apărător.

Profil Riki:

-13 ani, 7 kilograme, teckel cu părul lung (în prezent tuns)

-poartă porecla de Zizou sau Zinedine Zidane pentru loviturile de cap incredibile pe care le dă

-descris și cățelul cu maniere pentru comportamentul de gentleman (dog) pe care îl are

 

Profil Picioruș:

-5 ani, 5 kilograme, metis de pincher cu schnauzer, găsit în parcarea cora Pantelimon în 2011

-cunoscut în cartier și sub numele de Scandal

-este cel mai rapid câine din parc (nu și în fața raselor de tip ogar)

 

Profil Bobi:

-1 an, 12 kilograme, 100% din rasa Iubește-mă, gene de teckel, găsit în 2015 în Bolintin Vale

-cunoscut în parc și sub numele de Bobișor sau D-l Goe

-excelent apărător grație musculaturii puternice

-foarte, foarte, foarte pupăcios

cateii fotbalisti cateii fotbalisti cateii fotbalisti cateii fotbalisti cateii fotbalisti cateii fotbalisti

 

 

Ana este jurnalistă și scriitoare, autoarea cărții de copii  Aventurile lui Riki, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copiila Gala Bun de Tipar-2014, principala competiție literara a industriei românești de carte. 

Alături de Ana, pe acest blog mai scriu cățeii RikiPici, Bobi și motanul Thomas.

 

 

Alături de Ana, pe acest blog mai scriu cățeii Riki, Pici, Bobi și motanul Thomas.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *