Ana și Ani

Ani

Un dialog emoționant între un om și un pui de cățel viața căruia atârnă de un fir de ață.

Bine ați venit pe rikiandfriends.ro, singurul site de povești scris de trei căței, un motan și o fată. Fiecare dintre animăluțe are propriul cont pe site pe care își povestește propriile pățanii. Autorii sunt Ana, cățeii RikiPicioruș și Bobi, precum și motanul Thomas.

Post scris de Ana

Puițul tușea pe bancheta din față a mașinii mele. Năsucul îi curgea… ochii ei erau atât de triști. Cum să fie un câine atât de mic așa de bolnav? Am mângâiat-o pe căpușor…

-Nu mă simt prea bine, îmi spuse mititica. Îmi curge foare rău năsucul și tușesc… Îmi poți șterge năsucul, te rog?

I-am șters nasul cu un șervețel umed. Tușea atât de tare… Conduceam prin întuneric și mă grăbeam la clinica veterinară care rămăsese deschisă în așteptarea mea și a ei. Era o fetiță cățeluș, de câteva luni, micuță cât o pisică și care semăna atât de bine cu Riki… tocmai ce o fotografiasem cu puțin timp înainte în curtea prietenei mele, Lea, care le îngrijise pe ea și pe celelalte patru surioare după ce un om  rău le abandonase. Lea salvează animăluțe și apoi le găsește părinți. Surioarele plecaseră cu mașina în Germania, unde Lea le găsise căsuțe, dar mititica aceasta se îmbolnăvise și nu putuse pleca. Prietena mea stă în afara orașului și m-a rugat pe mine să o duc de urgență pe puiuță la medic.

-Mi-e rău… îmi spuse ea din nou.

Ani și prietena mea, Lea.
Ani și prietena mea, Lea, la ședința foto pentru adopție.

Animăluțele știu să recunoască oamenii care înțeleg limba lor și le vorbesc.

-Știu, puiule, știu…. Ajungem în curând la clinică și cei de acolo te vor ajuta. Știi, și eu mă mai îmbolnăvesc uneori. Așa, ca tine, am adăugat. Și tușesc foarte tare…

-Îți curge și nasul? mă întrebă ea plângând.

-Rău de tot, am răspuns. Uneori îl suflu de atât de multe ori, încât mă doare și trebuie să pun o cremă specială.

-Și pe mine mă doare năsucul, scânci ea.

-Îți vom pune și ție o cremă specială și îți va fi mai bine, am asigurat-o. Tu ai un nume? am întrebat-o încercând să-i distrag atenția.

-Nu încă, răspunse ea. Părinții mei din Germania ar fi trebuit să-mi dea un nume, dar nu am mai putut pleca… Cred că surorile mele au acum nume frumoase și părinți care le iubesc foarte mult.

Desene realizate de Anna Sophie Willems

previous arrow
next arrow
Slider

 

Era atât de tristă biata cățelușă, dar mie mi-a venit o idee năstrușnică.

-Știi ce? am întrebat-o. Pe mine mă cheamă Ana. Nu vrei să te cheme ca pe mine?

Ea făcu ochii mari și spuse curioasă:

-Să mă cheme Ana?

-Ani, puțin diferit să nu ne încurce oamenii și animăluțele. Mie îmi place Ani… Ce zici?

Pentru prima dată, i-am văzut ochișorii mai luminoși.

-Și mie îmi place Ani!

-Atunci Ani să fie! am spus bucuroasă. Încântată de cunoștință micuță Ani. Vei vedea, ca și mine, te vei face bine, nu vei mai tuși, iar născucul nu te va mai durea.

Ani in masina
Ani în brațele mele, în drum spre veterinar

Ani dădu din codiță pentru prima dată de când o luasem cu mașina. Drept să spun, Ani era foarte bolnavă, iar Lea și cu mine eram îngrijorate. De aceea conduceam noaptea, să o vadă un medic cât mai repede. Ani nu reacționase la tratamentul făcut de Lea, nu mai mânca și era foarte slăbită.

Un medic de animăluțe bun și priceput ne-a așteptat noaptea aceea la clinică. Lui Ani i-a fost frică la început, dar a simțit omul bun și s-a liniștit. Medicul i-a făcut câteva teste și mai multe injecții.

-Nu-mi place să fac injecții, mi-a spus Ani strângându-și piciorușul sub ea.

-Nici mie, am răspuns eu… dar trebuie să le faci. În puțin timp, durerea va trece, iar tu te vei simți mai bine.

Așa cum ne temeam, Ani era foarte foarte bolnavă. Răcise foarte puternic și, cum era foarte micuță, corpul ei nu mai putuse lupta cu boala, în ciuda tratamentului făcut de prietena mea. Ani nu a stat în frig, dar avea un păr foarte scurt, picioare scurte și ajungea cu pieptul foarte aproape de podea. Pe jos, iarna e frig, iar cățeii mici ca ea se pot îmbolnăvi. Veterinarul mi-a spus că Ani va avea nevoie de tratament zilnic și că, nici așa, nu era sigur că se va face bine. Următoarele zile urmau să ne arate dacă noul tratament funcționa și învingea boala. Ani nu putea rămâne internată pentru că acela nu era un spital de animăluțe, ci doar un cabinet unde micuții nu pot rămâne peste noapte. Medicul mi-a dat o pungă de medicamente pe care i le puteam da acasă și mi-a spus că trebuia să o duc la clinică în fiecare zi pentru injecții.

Ani la veterinar
Ani la veterinar

Am învelit micuța în păturică, așa cum oamenii fac cu bebelușii, și am plecat către mașină. Am dat drumul la căldură și am pus-o pe bancheta din față cu tot cu păturică.

-Mă voi face bine? m-a întrebat Ani cu ochii triști.

Ce să-i fi spus? Nu putea să afle adevărul, deși Ani simțea și singură că nu e bine. Abia mai putea respira…

-Știi ce, Ani? Atât timp cât ești cu mine eu voi face tot ce îmi va sta în putință să fii sănătoasă. Eu nu renunț chiar așa ușor în fața bolii. Ne vom bate amândouă cu ea și, dacă ne unim forțele, o putem învinge. Ce crezi despre asta?  Ne batem amândouă?

-Da…. Răspunse Ani. Eu voi încerca, Ana, dar să nu te superi pe mine dacă nu reușesc…

Mititica era așa de deșteaptă. Cum să mă supăr pe ea? Conduceam în întuneric și mă gândeam cum să fac să o ajut peste noapte. Cum urmau să o primească Riki, Pici și Bobi? Dar Thomas? Noaptea care urma era una de viață și de moarte.

Citește urmarea aici

 

Ana este jurnalistă și scriitoare, autoarea cărții de copii  Aventurile lui Riki, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copiila Gala Bun de Tipar-2014, principala competiție literară a industriei românești de carte. 

Alături de Ana, pe acest blog mai scriu cățeii RikiPici, Bobi și motanul Thomas.

CUMPARĂ AICI Aventurile lui Riki direct de la autoare.

Ana este jurnalistă și scriitoare, autoarea cărții de copii  Aventurile lui Riki, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copiila Gala Bun de Tipar-2014, principala competiție literară a industriei românești de carte. 

Alături de Ana, pe acest blog mai scriu cățeii RikiPici, Bobi și motanul Thomas.

CUMPARĂ AICI Aventurile lui Riki direct de la autoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *