Am lansat noua carte din vesta bunicului

Bunicul m-a ascuns in vesta lui

Eu sunt un cățel obișnuit cu băi de mulțime, dar recunosc că la lansarea cărții despre mine am avut emoții.

Bine ați venit pe rikiandfriends.ro, singurul site de povești scris de trei căței, un motan și o fată. Fiecare dintre animăluțe are propriul cont pe site pe care își povesteste propriile pățanii. Autorii sunt Ana, cățeii RikiPicioruș și Bobi, precum și motanul Thomas.

Reportaj scris de Riki

De câte ori particip la diverse evenimente cu Ana, nu am deloc emoții. M-am învățat cu multă lume și îmi plac copiii care vin să mă mângâie pe căpușor și să mă pupe pe botic.

Când am lansat noua noastră carte, Aventurile lui Riki, Partea 1 în română-franceză,  la Librăria Kyralina din București, lucrurile au fost, însă, diferite. Nu sunt multe cărți bilingve pentru copii în română-franceză, la Kyralina cartea noastră este unică, așa că  eu am fost tare agitat…  poate și pentru că a fost prima dată când Ana și cu mine am făcut o carte singuri-singurei, fără a mai colabora cu vreo editură. Experiența noastră cu editurile este una foarte neplăcută, Ana a scris deja aici despre acest lucru.

Bunicul m-a bagat sub vesta lui

Poate eram stresat și pentru că această carte a apărut și în limbra franceză și urma să întrebe toată lumea dacă „Riki vorbește franceză” și să facă diverse glume care mie nu prea îmi plac. Eu sunt un cățel franco-român, tatăl meu, Michel, este francez și m-a învățat încă de când eram mic această limbă. Dacă nu știați, cățeii pot învăța multe cuvinte… orice cățel poate învăța, trebuie să aveți răbdare cu el și să nu-l bruscați când nu înțelege.

Așa că, eram taaaaare stresat. Învitații au început să apară și eu încă aveam emoții. Ana era ocupată cu toată lumea, iar Bunicul m-a pus într-o vestă și m-a ascuns. Eu scoteam doar boticul afară să văd cine a mai venit. Și cât de multă lume a fost! Prietenii noștri, familia noastră și copii pe care nu îi cunoșteam, dar au fost curioși să ne vadă.

Ana le citeste copiilor la Kyralina

Ana le-a citit copiilor o poveste despre mine în ambele limbi, franceză și română. E povestea despre mine când eram mic și am mers prima dată la veterinar pentru că aveam o alergie. Acolo am cunoscut o pisică foarte simpatică. Ea ne-a povestit despre un câine lup încrezut, Domnul General, pe care l-a pus la punct când a alergat-o prin curte.  Cartea noastră are 13 povești despre mine și năzdrăvăniile mele. Ana a publicat în această ediție, jumătate din poveștile din ediția în română, apărută în 2013, iar cealaltă jumătate, împreună cu traducerea în franceză, va fi publicată la iarnă.

Copiii de la Kyralina au fost tare cuminți și au ascultat povestea. Chiar și părinților lor le-a plăcut foarte tare.  Eu i-am mai ajutat cu anumite cuvinte pe care ei nu le înțelegeau pentru că nu toți vorbeau ambele limbi. Ce mândru sunt de mine! Ce mândru am fost de Ana când dădea autografe!

Cartea noastră costă 35 de lei și poate fi cumpărată la Librăria Kyralina sau pe site-ul nostru și o primiți prin curier.

In brate la Ana, langa Bunica

 

Post scris de Riki

Riki este personajul principal al cărții  Aventurile lui Riki, de Ana Maria Florea Harrison, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copii la Gala Bun de Tipar-2014, principala competiție literară a industriei românești de carte. 

CUMPĂRĂ AICI Aventurile lui Riki direct de la autoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *