Autori

Ana Maria Florea Harrison

Ana Maria Florea Harrison

Ana scrie de mic copil, de când a descoperit că se exprima cel mai bine cu ajutorul hârtiei și stiloului. La 12 ani a scris un roman polițist cu influențe western, dar nu vrea să vorbescă prea mult despre el pentru că nu-i mai place opera cu pricina. Se întâmplă 🙂 A continuat să scrie și să câștige multe premii la concursurile locale și naționale de creație literară. S-a îndrăgostit de proza fantastică a lui Eliade și, la 19 ani, a publicat o carte de proză fantastică -Zăpada Roșie.

Din motive pe care numai ea le știe și pe care le va povesti la un moment dat, după ce a publicat cartea, nu a mai vrut să scrie beletristică și a devenit jurnalist. A lucrat în presa internațională, a avut o revistă de gastronomie Secrete de Chef, dar după câțiva ani, criza economică din 2008 a făcut-o să-și schimbe meseria încă o dată: a devenit responsabilul de comunicare al unei mari companii internaționale.

Dragostea pentru cuvintele scrise nu a părăsit-o, însă, niciodată și a decis să se întoarcă în lumea lor cu o carte pentru copii, Aventurile lui Riki, inspirată de viața și năzbâtiile mele – cățelul Riki. Cartea, publicată de editura Curtea Veche, a fost nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copii la principalul concurs de literatură din România, Gala Bun de Tipar – 2014.

Ana a decis să inceteze colaborarea cu editura și să se lanseze pe cont propriu. A tradus cartea in limba engleza și a publicat-o pe Amazon. A tradus cartea și în limba franceză și a publicat ediția bilingvă română-franceză, în mai, 2017. Acum lucrează la continuarea Aventurilor lui Riki și la o carte pentru oameni mari. De asemenea, lucrează part time ca jurnalist la RFI și consilier de comunicare pe cont propriu.

 

 

 

Anthony Harrison

Tony este un foarte bun povestitor. Îi place să vorbească și să asculte poveștile altora. Îi place, de asemenea, foarte mult să citească. A făcut parte din Forțele Speciale ale Marii Britanii, Regimentul de Parașutiști, timp de șase ani. Deși îi este frică de înălțime, a fost un foarte bun parașutist, vă puteți imagina asta? Spune că îl ajuta să-și învingă teama faptul că avioanele militare nu au geamuri și se trezea în fața golului chiar când trebuia să sară și nu mai putea da înapoi. Un accident cu parașuta l-a forțat să aleagă o altă meserie. S-a întors la Universitate în Marea Britanie și a studiat comețul. A trăit în Spania, Germania, Olanda și, de câțiva ani este în România unde lucrează în domeniul comerțului și al finațelor.

Acum mulți ani, pe când copiii lui erau încă mici, a avut ca animal de companie un pui de găină pe care l-au salvat copiii deoarece era respins de cloșcă. Aventura lui Lucky la familia Harrison a lăsat amintiri extraordinare în sufletele tuturor, iar Tony s-a hotărât să păstreze acele amintiri pentru copiii lui și a scris o carte: Lucky the chicken. Ana l-a rugat să continue să scrie pentru că este foarte talentat. Cine știe, poate într-o bună zi va scrie despre aventurile lui ca parașutist !